EtusivuTapahtumainfoOhjeita osallistujalle

Ohjeita osallistujille

Voit lukea Naisten Kympin infolehden täältä.

Osallistujapaketti

Naisten Kympin osallistujapaketin voit saada toimitettuna postitse (vain ennakkoilmoittautujat 30.4. mennessä). Paketit saapuvat postituksen erikseen tilanneille viimeistään 18.5. Mikäli pakettisi ei ole tullut perille vaikka olet tilannut postituksen, ota meihin yhteyttä viimeistään 22.5.  Paketin voi vaihtoehtoisesti noutaa tapahtuma-alueen infopisteestä tapahtumaviikonloppuna (la-su). Jos paketti lähetetään osallistujalle, osallistumismaksuun lisätään paketin toimituskulut. Paketin nouto tapahtuma-alueelta on maksuton. Huomioithan, että paketin toimitustapaa ei voi ilmoittautumisen jälkeen muuttaa.

Osallistujaranneke

Osallistujapaketin mukana on Naisten Kymppi -osallistujaranneke. Ranneke oikeuttaa osallistumaan tapahtumaan ja sen palveluihin. Rannekkeen tulee olla kiinnitettynä ranteeseesi ja näkyvissä koko tapahtuman ajan. Kiinnitys on kertakäyttöinen, joten laita ranneke vasta tapahtumaviikonloppuna ranteeseesi. Lauantaina pääset rannekkeella seminaariin ja kokeilutunneille. Sunnuntaina saat maalissa ranneketta vastaan tuotekassin ja lounaan. Naisten Kymppi ei vastaa kadonneista rannekkeista, eikä niitä korvata uusilla maksutta. Mikäli ranneke vaurioituu suihkussa käynnin tms. johdosta lauantaina, tule vaurioituneen rannekkeen kanssa infopisteelle noutamaan uusi.

Osanottomaksua ei palauteta sairaustapauksissakaan, mutta rannekkeen voi luovuttaa toisen henkilön käyttöön.

Naisten Kymppi T-paita

Osallistujapaketin mukana saat Stadiumin Naisten Kymppi T-paidan. T-paitoja on 5 eri kokoa. Koot S, M, L, XL ja XXL. Mikäli T-paitasi on väärän kokoinen, sen voi vaihtaa tapahtuma-alueen info-pisteessä lauantaina tai sunnuntaina, mikäli kokoja on jäljellä.

Info

Naisten Kympin infoteltta sijaitsee Töölönlahden puistossa, Helsingin päärautatieaseman läheisyydessä. Infossa hoidetaan ilmoittautumiseen liittyvät asiat sekä T-paitojen vaihdot. Info on auki lauantaina 26.5. klo 10-15, joten voit käydä selvittämässä mahdollisia ongelmatilanteita jo lauantaina. Lauantaina tapahtumatorilla on myös paljon mielenkiintoista liikuntaohjelmaa.

Tapaturmavakuutus

Suomen Urheiluliitto ry on ottanut If Vahinkovakuutus Oy:stä tapaturmavakuutuksen, joka kattaa osanottajille Naisten Kymppi -juoksutapahtuman aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut (3 000 euroon asti). Vakuutus on voimassa juoksutapahtumapäivänä Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin kuuluvilla henkilöillä. Vakuutusnumero on SP1755791. Korvausta voit hakea Internetissä osoitteessa if.fi/henkilovahinko tai soittamalla numeroon 010 514 2243.

Huom! Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista, kunnes korvausasia on käsitelty Ifissä. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää vahinkokäsittelyä varten. Lisätietoa vakuutuksesta ja -ehdoista saat kyseisen tapahtuman internet-sivuilta.

Ensiapu

Suomen Punainen Risti vastaa Naisten Kympin ensiavusta. EA-pisteet sijaitsevat tapahtuma-alueella ja reitin varrella. Vakavampien tapaturmien hoito tapahtuu Helsingin alueen päivystävissä sairaanhoitoyksiköissä tai yksityisissä päivystävissä sairaaloissa potilaan niin halutessa. Potilaan tulee kuitenkin varautua itse maksamaan mahdolliset hoitokulut ja toimittamaan korvaushakemus If:lle.

Tavarasäilytys

Voit jättää tavarasi (ei arvoesineitä) säilytykseen 3 euron maksua vastaan Finlandia-talon lipan alla sijaitsevaan tavarasäilytykseen. Tavarat voi pakat ensin itse tavarasäilytyksestä saatavaan säkkiin. Yhteen säkkiin tulee pakata vain yhden henkilön tavarat. Ruuhkan välttämiseksi varaathan maksamiseen tasarahan! Tavarasäilytyksen voi maksaa myös kortilla. Otathan huomioon, että sateen sattuessa tavarat saattavat suojauksesta huolimatta kostua. Ruuhkaisinta tavarasäilytyksessä on noin puoli tuntia ennen ensimmäistä lähtöä, joten tavarat kannattaa jättää sinne aikaisemmin, mikäli mahdollista.

Pukutila

Tavarasäilytyksen läheisyydessä on teltta, missä voit vaihtaa vaatteesi.

Vettä

Voit ostaa tapahtuman infopisteestä 0,5 l vesipullon 1 euron hintaan. Palvelun nopeuttamiseksi, varaathan tasarahan!

WC

Tapahtuma-alueella on runsaasti vessoja. Vessoja siistitään jatkuvasti päivän aikana ja vessoissa on käsien desinfiointiainetta. Ruuhkahuippu vessoihin on n. puoli tuntia ennen ensimmäistä lähtöä, joten kannattaa ajoittaa käynti aikaisemmaksi, mikäli mahdollista. Myös reitillä on vessoja juomapisteiden yhteydestä.

Reitti

Juomapisteet

Reitin varrella on kaksi vesipistettä n. 3,5 km ja n. 6 km kohdilla. Vesipisteissä on vessoja. Lämpimänä päivänä on hyvä ottaa mukaan oma vesipullo, jota voi täyttää myös reitin varren juomapisteillä. Lisäksi Red Bull tarjoaa energiajuomallaan siivet loppusuoralle 9 kilometrin kohdalla.

Värikarnevaali

Reitillä on noin 2 km kohdalla upea värikarnevaali, missä voit saada värikkään koristelun juoksupaitaasi! Väri on elintarvikevärillä värjättyä maissitärkkelystä. Aine on siis täysin vaaratonta, mutta vältä silti värin joutumista silmiin ja suuhun. Valmistajan mukaan värin pitäisi irrota hyvin vaatteista. Värjäyspisteen voi ohittaa ilman väriä kulkemalla normaalia reittiä. Mikäli haluat väriä päällesi, koukkaa mukaan juhlijoiden puolelle. Voit ostaa juoksun jälkeen Infopisteeltä itsellesi puhtaan paidan 5 euron hintaan!

Yritysten omat virkistyspisteet

Yritykset voivat laittaa tapahtuman reitin varrelle omille osallistujilleen tarkoitetun virkistyspisteen. Piste tulee pystyttää reitiltä syrjään ja merkitä yksityiseksi juomapisteeksi, jotta muut osallistujat eivät tulkitsisi sen palvelevan kaikkia. Virkistyspiste ei saa häiritä reitillä, kadulla tai puistoissa liikkumista, eikä Naisten Kympin virallisia juottopisteitä tai esiintymispisteitä. Kaupungin yleisiä järjestyssääntöjä tulee noudattaa. Kaikki roskat pitää viedä pois, eikä kaupungin roska-astioita saa täyttää äärimmilleen. Lähetämme siivoamattomista virkistyspisteistä kyseiselle yritykselle laskun. Naisten Kympin järjestyksenvalvojien ja poliisin antamia ohjeita tulee noudattaa.

Mitään Naisten Kympin osallistujiin kohdistuvaa markkinointia ei saa harjoittaa (suuret banderollit, jaettavat materiaalit yms. ovat kiellettyjä). Lähetämme luvattomasta markkinoinnista reitillä kyseiselle yritykselle laskun. Virkistyspisteiden paikkoja ei voi varata etukäteen, eikä niistä tarvitse ilmoittaa tapahtumajärjestäjälle. Lähtö- ja maalialueelle tai tapahtuma-alueelle ei voi pystyttää virkistyspistettä.

Maaliintulo

Ethän jää odottamaan kaveria heti maalialueelle, ettei maali ruuhkaannu! Etene maalialueella ja maalihuollossa ripeästi ja sovi kavereiden kanssa tapaaminen kauemmaksi. Tapahtuma-alueella on runsaasti puistomaisia piknik-alueita ja loungeja.

Juokse hyvistä tavoitteista totta!

Naisten Kymppi on Suomen Urheiluliiton tapahtuma, jonka tuotolla tuetaan lasten ja nuorten yleisurheilutoimintaa. Sinulla on mahdollisuus tehdä halutessasi vielä lisää hyvää perustamalla Oma keräys haluamallesi hyväntekeväisyyskohteelle. Lue lisää kampanjasta täältä.

Paras asu -kisa!

Päästä luovuutesi valloilleen ja stailaa itsesi Naisten Kympin parhaaksi pukeutujaksi ja karnevaalien kuningattareksi. Tyyli on vapaa, mutta värikäs karnevaalimeininki suositeltavaa! Lidl palkitsee parhaat pukeutujat runsailla Sportyfeel tuotepalkinnoilla. Paras asu -kisaan voi ilmoittautua Sportyfeel-kuvausseinän luona sunnuntaina klo 10-13. Voittajat esitellään ja palkitaan klo 15:45 päälavalla.

Lidlin Sportyfeel-kuvausseinän luona voit käydä kuvauttamassa itsesi ja ystäväsi juoksun jälkeen.

!Uimastadion – stadilaisten vesipyhättö!

Huom! Muutos ennakkotietoon! Uimastadionin remontista johtuen Uimastadionin avajaispäivä on tänä keväänä normaalia myöhemmin ja ajoittuu juuri Naisten Kymppi päivään 27.5. Tästä syystä Naisten Kympin osallistujilla ei ole valitettavasti mahdollisuutta päästä tänä keväänä Uimastadionille Naisten Kympin rannekkeella. Lisätiedot: www.hel.fi/liikunta

Valokuvien käyttöoikeus

Naisten Kympillä on vapaa käyttöoikeus Naisten Kympin tapahtuma-alueella ja tapahtuman reitillä ottamilleen kuville.

Bussien pysäköinti

Busseille ei ole järjestetty erillistä pysäköintialuetta järjestäjän toimesta. HUOM! Bussit eivät voi ajaa tapahtuma-alueelle.

Huolehdi ympäristöstäsi

Naisten Kymppi on sitoutunut Ekokompassi-ympäristöjärjestelmään. Pyrimme tapahtumassa mahdollisimman tehokkaaseen jätteiden kierrätykseen ja ympäristöystävällisten materiaalien käyttöön. Tapahtuma-alueella on roska-astioita ja roskien lajittelupisteitä, jonne toivomme kaikkien osallistujien huolehtivan omat roskansa.

Myynnissä Naisten Kympillä

 Värjäsitkö T-paitasi reitin väripisteessä? Haluatko itsellesi muuten vaan toisen Naisten Kymppi T-paidan varapaidaksi tai muistoksi? Myymme osallistujille lenkin jälkeen jäljellä olevia paitoja hintaan 5 €.

Ihania Globe Hope myyntituotteita!

Naisten Kympin vanhat materiaalit ovat saaneet uuden elämän ihanissa Globe Hopen kierrätystuotteissa. Suloista toilettilaukkua on saatavana kahta kokoa, pienen hinta on 19,90 eur ja ison 36,90 eur. Toissavuoden raikkaasta turkoosista paidasta tehdyn juoksupipon hinta on 14,90 eur.

Naisten Kympin palautekysely

Naisten Kymppi lähettää kaikille ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiosoitteensa antaneille automaattisesti palautekyselyn heti tapahtuman jälkeen. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Naisten Kympin yhteistyökumppaneiden luovuttamia palkintoja.

Seuraa nettisivuja

Kannattaa käydä tarkistamassa mahdolliset viimehetken muutokset sivuiltamme. Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

naistenkymppi.fi
#naistenkymppi #naistenkymppi2018 @NaistenKymppi

Lähdöt

Oikean lähtöryhmän valinta on tärkeää kaikkien viihtyvyyden kannalta!
Naisten Kympin lähtö on porrastettu viiteen eri ryhmään:

  1. Juoksijat kuuma ryhmä
  2. Juoksijat
  3. Hölkkääjät
  4. Kuntokävelijät
  5. Kävelijät

Tällä porrastuksella pyritään ehkäisemään ruuhkien syntymistä reitillä ja varmistamaan kaikille osallistujille mahdollisimman mukava lenkkikokemus. Ryhmien kokoa saatetaan rajoittaa ja ryhmiä pilkkoa pienempiin osiin, jos lähtöryhmä näyttää paisuvan liian suureksi. Reitti on alkupäästä melko kapea, joten on erittäin tärkeää, ettei juoksijoiden joukkoon lähde kävelyvauhdilla eteneviä.

Ainostaan juoksijoiden kuumaan ryhmään tulee ilmoittautua ennakkoon tapahtumapäivänä infopisteellä. Muihin ryhmiin ei tarvita ilmoittautumista!

Valitsethan oman kuntosi mukaisen lähtöryhmän!